9.2.16

Moljac knjiški

Čitao sam puno knjiga kao mlađi i raspamećivao se na priče, njihove ishode, likove, njihove postupke, karaktere... To je ono što sam hteo od života. Prolazile su tako godine u mašti čekajuci da se nešto slično i meni dogodi. Svi su oko mene govorili da se spustim na zemlju, da batalim oblake, izađem malo među ljude, okusim svet onakvim kakav zaista jeste. U suštini da dozvolim sebi nešto lepo da se ipak desi. "Otvori se Moljče", pričali su, nije ti život u knjigama.

Krenuh ja lagano tako da oživljavam svoj svet. Nižem godine punih pluća, radosti, iskrenosti, otvorenosti, znatiželje, avanturi, prijateljstava, saznanja, ljubavi, sreće, žrtvovanja i TRAS!!! Jedno razočarenje prati drugo, sledi ga treće dok se nazire četvrto u društvu sa petim... Bežim sporo (da ne skrećem pažnju) koliko me noge nose! Puzim uz brdo, nije dovoljno. Napinjen se uz planinu, jedva... Dotičem vrh Himalaja, iscrpljen, gušim se. Nalazim spas opet u oblacima. Tišina... spokojna praznina.

Svi su krenuli spontano da mudruju kako sam preterao sa slobodama, površnim shvatanjem sebe te drugih, bio isto tako neodgovoran, kako sam olako postojao i besmisleno tragao. "Nije ti život kao u knjigama, spusti se još niže na zemlju"!? Gde bre više!? Ima još samo pod zemlju, mislim se ja zbunjeno. "Sve je to samo samo literatura", trla baba lan, tj. landara pišore na književnom talijanskom.


Eto mene sada opet... Listam svaštanešto u poslednje vreme.
Počinjem da osećam sličnu nelogodu kao i ranije. Čekam podstrek, kapislu da siđem međ' zveri. Međutim, ne čitam više ona srceparajuća govna, jok!
Ovaj put samo krimi horor krvavo štivo.

Vidimo se uskoro dragi svete!
:)

No comments: