24.9.14

Home hack

Nikako da podelim sa svetom home hack koji sam pre par meseci odradio.
Doduše, slabo kojeg ovde to i može zaniti, al' eto ako se bude našao/la ikad u sličnom envajromentu da mu/joj se nađe.

Elem, usled velikih vrućina ovde u pustinji voda iz mreže je uvek topla. Kako u normalnom svetu pustiš vodu da malo oteče i dođe ona 'ladnija, ovde je obrnuto. Ima dosta stvari koje su ovde naopačke, ali to nije tema ove lesone.
Dalje, u kombinaciji sa popaljenim bojlerom stanje postaje iritantno. Najsigurniji način da se malo ladneš pada u vodu. Hahaha, dobar... voda pada u vodu :)

Inženjer Arsić je došao na genijalnu ideju da manuelnom metodom deaktivacije termoregulatorskog uređaja prestane sa manipulacijom atoma & molekula H2O supstance nakon procesa desalinizacije iste i lokalne distribucije. Isključio sam bojler!

Tako ugašen ostao je u funkciji rezervoara, ali se sada u njemu taloži voda koja se fino ohladi, jerbo klima radi konstantno.

Redovna upotreba ove zlata vredne tekućine je pretrpela malu promenu u rukovanju česme, u zanatskim krugovima poznatije baterije. Plavo je crveno, a crveno je plavo! Prevedeno na tuširanjski, to bi značilo kad usmeriš kvaku na česmi na crveno (čitaj "u normalnom svetu toplo") onda curi ona ladna voda iz bojlera. Sa plavom (čitaj "u normalnom svetu hladno") puštaš u svoj dom vodu iz spoljnih cevi, pristojno podgrejanu.

Rezultat: napokon toliko očekivane naježene bradavice!

1 comment:

Anonymous said...

Nije ti palo na pamet da vodu iz slavina zvanu cesmovaca ne koriste za pice?