24.9.14

Fizikalija

Industrijalizacijom sve je postalo lakše, tehnologija nas je zakucala za stolice i trošimo manje no što izedemo. Postajemo sve veći i veći. Lenjost pobeđuje...

Međutim, očigledno da čovek oseća potrebu za fizičkim radom, naporom, znojem. Šta god ja mislio o delu populacije koja se tim istim mašinama obraća za pomoć i u ovom slučaju, dugujem im zahvalnost što eto tim trzajem, spakovanim doduše u pogrešnu motivaciju, spašavaju čovečanstvo :) 

Teretane, fitnesi, pilatesi, lični treneri, zumbe, ogledala, oprema, hemija, spravice i sve te pizde materinice!? Čemu sve to!? 
...ili konkretnije pitanje koje uvek pali: Čemu taj trošak!?

Zašto ne bismo napravili neke radne akcije širom gradova, gde bi KoGod organizovao proste fizičke radove, što za privatnike što za neko javno dobro. Poput skupljanja voćnih i povrćnih plodova, okopavanja, sejanja, presipanja, premeštanja, čišćenja, glancanja, štancovanja, krečenja, glačanja, tutkanja, lutkanja... Svaka varoš nek bude inspirativna shodno svojim odlikama.

Em se lepo preznojiš, em bi bio eventualno i plaćen za trud! 
Zašto plaćati za zdravije!? 
Zašto ne biti vlasnik zadnjice koju bi svako da štipne ili nadgenitalne keramike koju bi svaki da pipne dok para kaplje!?

Fizikalija kao prijatelj kućnog budžeta i nadasve svih ukućana.

No comments: