31.3.14

Dokusuravanje razuma


Ovo je moj predlog nadogradnje popularnih društvenih mreža! Već neko vreme imam ideju, ali ne i prostora da se igram u tom dvorištu. Odlučio sam da je onda bacim u (v)etar, pa ko se upeca i napokon iščuka malo koda Fala mu.

Naravno, one dobre ideje i dalje sebično čuvam :) Bijač... Naturlih!
Razmišljao sam kako bi bilo zanimljivo imati neki grafičko/mrežni vizualni prikaz ostvarenih snošaja tokom vremena! :) Sasvim logično, koristila bi se već postojeća baza korisnika pomenutih mreža (fejsbuk, gPlus i sl.) koje gotovo da totalno pokrivaju populaciju koja koristi računar za koju pretpostavljamo da nam je ciljna grupa ove vrste opštenja.

Odmah na startu nailazimo na jedan možda nerešivi problem: saradnja korisnika!
Pored lajkanja nečijih mudrosti, svakodnevnih frustracija, beskonačnih pošalica, provokativnih slika sa plaže (večni lajk s moje strane!), odojčadi u svim agregatnim stanjima i tako dalje i tako bliže... za sada je slabo ko spreman da onako usput klikne i na opciju pored određenog frenda: "jebo/la" :) Validacije radi, "prijatelj" bi morao da potvrdi iskaz. Da ne ulazim sad u raspravu aktivnog i pasivnog člana radnje, skratio bih tvrdnjom da i muško može biti pojebano i u hetero žanrovima.

Svakako da ima i anonimusa po netu. S time bi se pozabavili nekim fantomskim nalozima. Ma, sve u svemu, ne treba lupati glavu o tome u ovoj fazi projekta. Sada ignorišemo potencijalne nedostatke i posmatramo idealno okruženje, a to je da su svi online i opaljeni :)

U kasnijim verzijama mogli bi oboje/obojica/obe da ocene, na skali od 1-10: efektivnosti standardnih sadržaja intimnih trenutaka, prateći audio vizuelni doživljaj, varijabilu učestalosti, faktor monotonosti, frekventnost lokacija, pa sve do detalja koliko je subjekat zanimljiv nakon okršaja, tj. da li zaspe ili ne. Bila bi tu i mogućnost ostavljanja neke šaljive anegdote vezane za sam čin kosmičkog spajanja. Tim uvek dobrodošlim preporukama bi se razvijala toliko zapostavljena kultura nesebičnosti na globalnom nivou.
Sharing is caring!
Onda bi tu bile i razne personalne liste, nešto kao IMDB sajt sa filmovima. Tamo je popularan "watchlist", a ovde bi bila "čvorak lista" ili "boc lista". Pa onda liste po godinama, po boji kose, nacionalnosti, rasi, milfovi, ekskurzije, office casual i šta sve ne. TODO lista, NikadViše lista, ReccuringJob lista, JednomKoNijednom lista... Mašta je granica! Naravno, sa mogućnošću šerovanja ili eksportovanja u odgovarajući format za različite potrebe.

Pored čiste zajebancije može se proizvod primeniti i u neke pametnije svrhe.
Donošenje odluka za zabavljanje ili sam brak. Lepo baciš pogled na devojčin/momkov history i jbg, znaš šta da očekuješ. Hoćeš li da je/ga učiš ili ti da naučiš nešto, izbor je pred tobom!
Potom, veoma korisna alatka u praćenju prenosivih bolesti. Metodom klika se vrlo lako utvrđuje koliko je zaraza daleko ili blizu tebe, tj. jesi li sjeban ili ne! Tu dolazi do izražaja i sadmipadenapamet funkcionalnost markiranja osobe svojstvom "kliconoša". Posebno mesto bi imala i opcija s nazivom "zanimljiva jebografija" gde bismo mogli izlistati na koliko smo koraka od neke poznate ličnosti, glumice, sportiste, pevačice, političara, serijskog ubice i sl. Koje su mogućnosti da njihov miris, ukus il' virus (daj šta daš) završi upravo na vašim brcima. Neprocenjivo!

Nesumljivo bi razne statistike ovde izlazile na videlo. Uvelo bi se razno virtualno ordenje za minuli rad. Veoma aktivan korisnik bi definitivno poput kakve crne rupe sve više dobijao na svojoj "masi" i eksponencijalno privlačio okolne labilnije objekte ka sebi. Intenzivno bi se radilo na razbijanju polnog stereotipa koji težnju ka statusu pomenute rupe daruje dečaka epitetom "bačje", a devojčicu "fufa". Stop diskriminaciji! Sve bi to Droljizam medijski ispratio, bez nadoknade. U svet reklama se ne usuđujem ni kročiti ovom prilikom, kao ni u zagarantovanu podršku vodećih verskih zajednica koje bi u projektu prepoznale efikasno oruđe za borbu protivu kuge nam bele.
Crnom rupom na belu kugu! 
Potencijali pametnih telefona! Krajnje jednostavno biste mogli da locirate neku od osoba sa svoje liste ili da vas pak telefon pomoću "specijalnog" algoritma upari sa željenom ciljnom grupom iliti rutom telesnih fluida omiljenog naučnika današnjice, TV voditelja ili programera! :) Tu bi vrlo korisna bila i integracija sa pomoćnim programima za praćenje plodnih dana, kalendarima i planerima slobodnog vremena, vikend akcija, godišnjih odmora.

Pregršt mogućnosti!
Ukratko, aplikacija bi bila rupa bez dna.
Bottomless!
4 comments:

Anonymous said...

pa koji si ti bog, ahahahhahaahhahahha...

Deni said...

Ćao Arso, nisam dugo bila na blogu i moram da priznam mi je jako drago što su ti tekstovi podjednako zabavni kao i ranije! Pozdrav, D.


Ivan Arsić said...

Ćao Deni,
Moram da priznam da ni ja nisam bio odavno na blogu :)
Nemam opravdanja.

Taman dok ti nadoknadiš propušteno ja ću se valjda opet raspisati. Baš ovih dana posmatram 100ak započetih i napuštenih tekstova. Rkljuš...

Sad znam da ću imati minimum jedno čitanje po postu :)

VELIKI POZDRAV!!!

Deni said...

da da evo me opet ;)