14.2.14

Veselko i Semenko

Evo jedne prigodne storije za ovaj današnji "praznik".

Ako je neko upoznat sa pričom o Veselku i Semenku, mož' da preskoči sledeći pasus.
(il' nek proveri autentičnost priče...)

Kada kobila treba da se oplodi ne izvodi se odmah pred nju, tj. iza nje, pastuvčina, koju ćemo, zarad lakšeg pamćenja pouke priče i analogije sa nama, zvati Semenko. Kobila daje do znanja da nije laka riba, nećka se, ne-da-da, razvlači u nedogled, a može bogumi i da se ritne, te poprilično onesposobi udvarača. Kako bi se umanjio rizik sjebavanja donatora, uloga napaljivača (tj. krčitelja džungle do njenog srca) se poverava konju "manje vrednosti", nekoj ragi, koji i da primi kopitu u svete mošnje ne bi bilo šteta. Zvaćemo ga Veselko! Tako se Veselko vrti oko snajke, radi čučnjeve i sklekove pred njom, preskače tarabe da je zadivi, dahće joj na uvce, izvodi na pojilo, sprema slamu, vodi na proplanak da gledaju zalazak, nosi njeno sedlo itd... Dođe trenutak kada Duda oš-da-da, iskalkuliše da se za čast borila do poslednjeg atoma morala i odlučuje da nagradi trud tako što se jednostavno natrti. Iako je odradio sav pos'o, đilkoš Veselko biva uklonjen iz vidnog joj polja i na scenu dospeva Semenko koji odradi pos'o.

Tako i u životu imamo ljude koji spadaju u jednu od ove dve grupe. Naravno, transfer iz grupe A u grupu B je moguć i poželjan. Veselko sve fino sa cickom, ugađa, pogađa, recituje, sluša, kuša, skida zvezde... a onda kao grom iz vedra neba dođe neki čoban sa strane zvani Semenko i capne cavu :)
Kome se nije desilo, laže! :)

Poučna priča, nema šta!

Napravimo malu pauzu između činova.
Prvi minut opeva opisanu situaciju.
Pesmica ima radni naslov "Try da Duda da" :)

Try da duda da baba Višnja by Poslednja igra leptira on Grooveshark
(Ne zameram fanovima PIL-a da odslušaju i sve do kraja :)

Opet se ja vraćam na Helen od pre par dana i anegdote koju je prepričala na svom predavanju.
Kako sam je čuo odmah mi je pala na pamet prethodno napisana priča.
Citiram priču i smejuljim se:

Priča o studentu ludo zaljubljenom u jednu studentkinju, koja nije bila zaljubljena u njega. Jednom su bili zajedno na konferenciji u Pekingu. On je iz našeg rada znao da ako s nekim uradiš nešto skroz novo, možeš da povećaš nivo dopamina u mozgu. I možda aktiviraš moždani sistem za romantičnu ljubav. Odlučio je da nauku sprovede u delo, pa ju je pozvao da ide na vožnju rikšom s njim.
Ja se nikad nisam vozila u rikši, ali pretpostavljam da su išli po celom gradu pored buseva i kamiona, i sigurno da je bilo ludo, bučno i uzbudljivo. On je mislio da će to da aktivira dopamin, i da će se ona zaljubiti u njega. I krenuli su, ona vrišti i pribija se uz njega. Smeju se i odlično se provode. 
Nakom sat vremena silaze sa rikše, ona širi ruke i kaže: 
- "Nije li ovo bilo divno?" 
- "I kako je zgodan onaj vozač rikše!"

Smejem se ponovo... :)))

No comments: