5.9.11

Doktorke Džekile i gospođice Hajdice

KBK (domaca verzija WTF) je to sa GOMILOM zdravstvenih radnika koji i dalje izgledaju kao da su u osamdesetim!? Gde god se pojavim po bolnicama, domovima zdravlja ili nabasam na neku TV emisiju tj. reklamu za neki lek/preparat... Eto ti nje! Uglavnom srednjovečna gospodža, alias bakuta, sa frizurom "a la nije moja", te slojem karmina i pRudera nanetog za celu tekuću radnu nedelju.

Da li je to esnaf koga ponajviše drma nostalgija  za "dobrim starim vremenima" ili nešto drugo? Podivljali su tek tokom devedesetih i koliko vidim uspešno usmeravaju zdravstvo ka privatizaciji. Nema mesta onda nostalgiji. Da nam ne daju poruku tim retro potezom kako im je duša ipak i dalje u tom vremesnkom rasponu, a da su u novim okolnostima prosto primorani da pokažu svoju tamnu stranu? Što više neko ima retro izgled to mi deluje da se više ogrešio o živalj. Svesni da je kasno za preobraćaj i da je nemoguće obrisati prošlost, krenuli su da se vraćaju čak i u sedamdesete :)

Možda su jednostavni ostali zamrznuti u vremenu pre studija! Ipak, dok se sve odsluša, ispolažu svi ispiti, završi   praksa, specijalizacija, prođe jebi ga cela dekada.

Zašto bre deder ne mogu sve da liče na dr House-ovu koleginicu Oliviju Vajld :)))

No comments: