24.8.11

Čitajući međ' redove (nastavak)

Pardoniram, moje sutra evo dolazi sa malim zakašnjenjem :(
Evo nastavka prethodnog posta:

19. Ratnici podzemlja, Kanarevo brdo koje na par mesta ima "umrlice", pretpostavljam lokalnih "žešćih" momaka, u vidu grafita sa sve iscrtanim likovima i posvetama preko celih zidova takođe lokalnih objekata.
20. Boni i Klajd, Sremčicu i nije teško zamisliti kao malo i dosadno mesto odakle ovo dvoje legendarno romantičnih krimosa nizom zločina skuplja pare za letovanje u montengro, ali biva izrešetano pre no što smoči dupe u isto.

21. Rio Bravo, Ripanj u kome se nalazi jezero Bela Reka. Ova projekcija je deo lokal patriotske kampanje nepriznavanja statusa stajaće vode pod sloganom "Naše jezero protiče"!
22. Noć posle teškog dana, park Manjež koji je za mene više asocijacija "Dana posle teške noći", jer sam se par puta tu treznio čekajući jutarnji prevoz.
23. Čovek koji je ubio Liberti Valansa, Kaluđeraja kao najveće divlje naselje u Evropi, imam utisak da posle počinjenog ubistva nema potrebe da se odlazi odande, jer jednostavno neće te niko tražiti tamo. Nije uknjiženo...
24. Kabare, ulica Jevremova koja ovim filmom i poznatom numerom "Money makes the world go round" pokušava da preotme klijentelu iz Strahinjića Bana.
25. Razjareni bik, hala Pionir. Čim su bokserski mečevi mogli biti ranije organizovani u bioskopu Šumadija, verujem da ih je ugostila i ova sportska hala nekad.
26. Tačno u podne, piše za mesto "Batajnica centar". Prva asocijacija mi je Beovoz koji ima eto tu jednu liniju, koja je tamo jednom dbevnom u podne. Nema se dovoljno lokomotiva i vagona, jer Beovoz (obrati pažnju na ono BEO) saobraća do Valjeva (obrati pažnju na ono Valjeva) po ukazu jednog od bivših retardiranih ministara ove retardirane zemlje na brdovitom Balkanu.
27. Kineska četvrt, Kosančićev venac koji je zaista jedan od lepših delova grada i deluje da štrči od ostatka centra, baš kao da je Kineska četvrt.
28. Kazablanka, Kalenić pijaca. Jes bilopar nekih jazz klubova tu po Vračaru nekad.
29. Buntovnik bez razloga, Skadarlija. Jes vala mi tesko da zamislim da se u Skadarskoj odrzavaju one "kukavica" igre kad se kolima zaleces u druga kola. Bez razloga...
30. Divlja horda, Resnik. Nastavak prozivanja prigradskih naselja.
31. Oslobađanje, Studentski grad. Obrnuta priča u odnosu na film gde grupa prijatelja iz velikog grada dolazi da provede prijatan vikend u prirodi, ali na kraju preživljava pakao. Ovde studenti iz prirode (unutrašnjosti) dolaze da provedu par godina smarajući se studirajući, ali se ipak provedu sjajno uz bahanalije studenjaka.
32. Montevideo, bog te video, lokacija iznenadjenja. Jedino iznenađenje vezano za ovaj film mi je što je uopšte neko njime oduševljen.
33. Povratak u budućnost, Grocka. Nekim opštinama u Beogradu se uporno ne dozvoljava ulazak u 21. vek. Da, to je jedna od gradskih opština na 30ak km od centra. Kompleks "Rio de Ženeiro"...
34. E.T. Vanzemaljac, Cvetni trg. Izabrana je ova lokacija kao jedna od dve u čitavom gradu gde postoji i radi javni WC. Ipak film ima nekih nesvakidasnjih, polu strasnih scena, te je klonja blizu zlu netrebalo.
Ovde se daje i Cinema Komunisto, jer autorka filma živi u neposrednoj blizini te je izrazila želju da vidi kako joj kreacija izgleda iz dnevne sobe :)
35. King Kong, Borča. Možda marketinški trik da se u ovaj kraj privuku sugrađani i uvere kako u ČaČaČa  predelima (Ovča, Borča i Krnjača) nije sve tako strašno.

No comments: