19.10.10

Tursko groblje

Godinama mi se vrzmalo po glavi kako će izgledati naš susret posle svega. Kad kažem "svega" mislim na vreme i lepe uspomena posoljene jadom koji sam proživeo nakon što me je ostavila, a pogotovo zbog načina kako je to učinila. He he, naslućujete da mi je ego bio sjeban. Dakako! Neću zalaziti u detalje, nebitni su. Svako ima svoje opravdanje pred sobom za svoje postupke i očigledno nerazumevanje za tuđe. Prošao sam kroz bezbroj faza griže savesti, krivljenja sebe, besa, razočarenja, izgubljenosti, lutanja, ravnodušnosti... pa u krug. Naravno, ništa nije pomoglo tako dobro kao nova ljubav. Dobro, i one gomile cicki na koje sam naletao usput :) Sve u svemu, ništa naročito kad posmatram sada sa ove tačke svog evolutivnog razvoja, ali ružno završena studentska ljubav će me pretpostavljam uvek malo proganjati.

Učitelj

Par puta sam kritikovan da vodam ove ankete, a uopšte ih ne analiziram ili komentarišem posle. Tja...  da samo to ne radim u poslednje vreme bilo bi dobro.

Jedna mala mudrost oko koje smo se izjašnjavali pre par meseci beše oko one Sokratove; "znam da ništa ne znam". Malo mi je to godinama delovalo praznjikavo. Više kao nekakav izgovor nego li izjava skromnosti ili fascinacije prirodom/društvom, na šta god da je mislio.

11.10.10

Smoren smaram

clockwork orange Za mene prestaje svaka debata na temu ZA ili PROTIV gej parade kad pogledam ustav i vidim da im on garantuje pravo na tako nešto. Tačka.
Pun mi qrac žalbi kako je to odvratno, kako loše utiče na mlade, kako se provlači da je “normalno”, nehrišćanski, razara porodicu, rotira u grobu MIloša Obilića i drugare… More! Boli me patka. Organizuj tribinu na temu pa smaraj pristune, a ovi nek šetaju da ljudi vide kako nemaju rogove i repove.

7.10.10

HaosMajstor

Došao s posla, naždrao se i kontuzovan pratim neki film. Vrućina mi ne da da zaspim. Najednom neka dreka dopire iz hodnika. Kažem televizoru da ućuti i osluškujem neka kukumakanja. "Jao šta ću sad... Kuku...Lele". Procenjujem boju glasa, frekvenciju i učestalost S.O.S. vapaja, sa sve prstom na daljincu. Odlučujem ipak da pokažem kako nisam samo komšija sa spiska stanara. Navlačim siledžijku i izlazim u hodnik ne bih li video mogu li još nekom da pomognem da ućuti.