29.3.10

Plagijati


Nije me hteo san pre par veceri i po pravilu me uspava besomucno krstarenje po svim onim krsh programima koje kablovska televizija nudi. Nako par minuta  nalećem na Sex Shop Kanal koji uz sinhronizaciju prenosi jedna domaća televizija. Sjajno!

26.3.10

Gasi ga

Subota 27. mart 2010 U subotu, 27.marta 2010. godine u 20:30 časova, ljudi širom sveta će isključiti svetla na jedan sat da bi pokazali kako radeći zajedno možemo napraviti pomak u borbi protiv klimatskih promena. Učešće u akciji u 2010. godini do sada je potvrdilo više od 4.200 gradova u 121 državi.

13.3.10

Za ljubav treba imat dusu

Krmeljiva pogleda, kroz razdrndane venecijanere, radujem se još jednom gradsksom kolapsu. Četkica za zube, ladna voda, pantalone, džemper, jakna, cokule, metlica za sneg, ventilacija na max, gas... Carpe diem!

Sneg koji je padao celu noć probudio je dete u skoro svakom vozaču na drumu i on/ona umesto da vozi, blene u nebo, zeva sa strane obasipajući svojim sećanjima snegom pokrivene padine. Kako li je samo bilo divno tokom tih bezbrižnih dana kada su slaninom podmazane sanke obarale zvučni zid sa već 20ak km/h. Nostalgijom mentalno ne masturbiraju samo pojedinci/ke, već sve prerasta u jednu opštu orgiju svih učesnika u saobraćaju. Kolektivno se obara sporinski rekord predgrađa. Do ručka svi stižemo gde smo naumili.

11.3.10

Pljusak

Prethodnog leta sam tragično izgubio jednog od najboljih prijatelja. Ogroman šok koji me je čak do skora sprečavao da razmišljam o tome.

Nikako se ne mirim sa činjenicom da ga više nema, da me neće više nasmejati, podeliti sa mnom neku svoju radost, pametno posavetovati o bilo čemu što me tišti. Nema više prilika ni da uzvratim na isti način.  Nikada više nećemo preterati i naručiti ko zna koji po redu dupli Gorki u lokalnoj birtiji gde smo uz šarene folozofije bežali od svakodnevnice.

Neprikladno

Žurba. Imam pola sata da otrčim do tržnog centra i natrag. Oblačim džemper preko majice i navlačim farmerke na brzinu. Uspevam da zakopčam dugme, verovatno iz razloga što još nisam ždrao. Obuvam cipele za temperature ispod nule, uzimam darkersku jašu tomić i oblačim je dok izlećem iz gajbe. Bacam pogled na ogledalo i zadovoljan izgledom namignem sebi u prolazu. Da imam vremena zastao bih i kresnuo samoga sebe, ali kasnim!

Na izlazu iz zgrade zastajem i vraćam se po novčanik. Klasika...

4.3.10

33

Pre neki dan sam ravno ovoliko godina na planeti Zemlja. Treći kamen od Sunca, da.
Lepa brojka za oko. Da li je ponosni kolekcionar godina poceo da bode necije oko ili je i dalje neodoljiv, odlucice kao i uvek: ogledalo :)