13.8.10

Petra

Dobili smo svi u preduzeće jutros eMail, kojim nas najviše rukovodstvo (top mindžament) obaveštava da ovih dana imamo goste! Dva dana imamo da se dovedemo u red, podšišamo, otfikarimo nokte, očetkamo zube, operemo i opeglamo reprezentativnu garderobu, zaboravimo bermude, na tri četvrt skupljene lone, kao i sandale landare, da sredimo radnu površ na kojoj mogu boraviti samo sredstva za rad, nabaviti kvalitetne opijate i pomoću njih zacementirati poslovni osmeh broj 327. Ima taman dovoljno vremena da se podsetimo i engleskim govornim. Moramo doći ranije no inače, popiti kafu i uvežbati DVDA pozu za svaki slučaj.Gosti se pojavljuju u vidu dvočlane ekipe koju sačinjava neki tamo i Petra! Jsou našimi partnery z České... Pardon, to su naši partneri iz Češke, za koje nismo ni znali da ih imamo. Barem manjina u vidu mene.

Mozak ponekad čudno funkcioniše po velikim vrućinama. Naš je započeo automatski da se priseća da li je imao do sada ikakvog iskustva sa nekom osobom nežnijeg pola tog imena. Nekako smo svi pomenuli svoju, zajedničku, devojku Petru iz čuvenog filma Taxi, Luka Besona. Iako nas više od deset godina razdvaja od te veze, trenutna situacija je pokazala da je niko od prisutnih još uvek nije preboleo. Spontano smo krenuli da prepričavamo scenu, iz valjda drugog dela filma, u kojoj pomenuta demonstrira svoje umeće borilačkih veština. Tokom debate oko toga da li je nosila ultra lagane tange ili nije imala ništa na sebi tokom izvođenja maj geri udarca, počeli smo nekontrolisano da balavimo i ugrožavamo elektronske uređaje kojim smo okruženi. Nešto se moralo podhitno preduzeti!

Guglamo dalje i nalećemo na izvesnu Petru Nemcovu, jebozovnu manekenku iz domovine oklen i naša gošća imenjakinja dolazi zajedno sa dobrim vojnikom Švejkom. Ne pomaže internet ni malo... Dalje! Petra, na grčkom kamen, jeste arheološki grad u Jordanu, poznat po tome što je u sred pustinje i usečen u stenu. Opisan je kao "crvenkasti grad upola star nego vreme". Par filmova je snimljeno uokolo-naokolo, a najpoznatiji beše onaj o Indijani Džons, dok se mlati tražeći Sveti gral. Erekcija smanjena na pola.

Skrenuše mi pažnju u tekstu velika slova UNESCO, koja kao da se deru i pozivaju na klik. Naime, uklesani grad Petra se nalazi na spisku ove organizacije kao lokacija od posebne kulturološke i arhitektonske važnosti (World Heritage Site).  Društvo mu prave piramide, Ajfelov toranj, Akropolj, Kip slobode, silne katedrale, prirodne lepote... Do ove godine su zvanicno nabrojali i notirali cirka 900 lokacija. Još malo pa su popunili vežbanku. Italija jebe orla po ovom pitanju. Čak 45 blagodeti! Španija, Nemačka, Francuska, Britanija ne zaostaju previše.

Da vidimo šta brdoviti Balkan ima da ponudi svetskoj zaostavštini... Pa i ne baš nešto.
Većina srpskih ponosa više nije u otadžbini. Šta ponuditi turistima sem šljivovice i ražnja?
Šta će Petra reći...

Ode erekcija u qrac figurativno, dok bukvalno samo napusti pomenutog.
Mora da  ima Celizijusa u vazduhu dovoljno za vanredno stanje i van mojih gaća.

5 comments:

spirit said...

paz' kad je ta "taxi" Petra i meni prva pala na pamet kad sam procitala naslov :D

pekmez said...

Osta Petra bez krivoga. Ebo te da te ebo Internet.

arsa said...

:)))

evo nastavak...
Dosla Petra sa kolegom, naravno prodefilovala preduzecem da vidi kako smo vredni. Kolektiv je pao u razočaraj :)
Svi smo konstatovali da bi, kad vec moramo (a sva sreca pa ne moramo) pre kresnuli dobrog vojnika Švejka :)))

Nije uvek razmena studenata toliko zabavna...

spirit said...

Nisu razmisljali koliko bi produktivnost porasla (i dal samo ona :D) da je Petra gledala taxi Petru kako da se dotera ;)

pekmez said...

Women should love their body as they are and not conform to the media. Be what you are. May it be thin or curvy.