9.11.09

Sam protiv sebe

Nešto sam prehlađen ovih dana. Htedoh da se vadim da nije u pitanju ovaj novi grip, ali mi onda pade na pamet da se i ne viđam nešto sa živim svetom, te opravdanja nemaju svrhu. Nekom se omakne da me zove na žur, ali posle par dana mi javi da je sve gistro otkazano zbog epidemije. Ko me jebe, nek crknem kad mi lepše da drkam tastaturu nego li svoje prijatelje. Ostaje mi jedino aktivna zabrinutost za kolege, ali s obzirom na to da ih ponekad posmatram i kao konkurenciju, a ne samo saborce, eto sistema za eliminisanje iste :)

Pregurao sam najsmorniji period oteklog grla i zapušenog nosa. Spadam u grupu ljudova koji vrlo rado koriste kapi za nos, jer me prosto izbezumi pomisao da noću ne mogu disati. Primetio sam da je ta prva noć korištenja bila carska po pitanju spavanja. Obeznanio sam se. Odmah sam se ponadao da možda postoje neke kapi koje se mogu koristiti tokom cele godine, jer imam taj problem sa disanjem već duže vreme. Započinjem pretragu.

Naime, slinci mi sline, da ne kažem sluz mi sluzi, konstantno. Da budem naučno precizan: Rinoreišem (Rhinorrhea, Rhinos = od nosa, -rrhea = pražnjenje ili curenje). Imajući u vidu da ovde zalazi fin svet, odgovarajućom metaforom ću objasniti situaciju. Nešto nalik opisivanju karanja preko praška i tučka. Kao što rekoh, trenutno se magma u mojim sinusima, pri dodiru sa spoljnim svetom pri vrhu otvora nosne duplje, pretvara u lavu koju lagano odstranjujem maramicom, rukavom ili dlanom. Neretke su situacije i apstraktnog oslikavanja lavaboa i pomalo zidnih pločica, ali pošto je umetničko delo kratkog veka, ne bih mu posvećivao više pažnje. Dalja sudbina nosnog ejakulata, u svim scenarijima, nam nije zanimljiva za proučavanje. Međutim, kada su seizmička dešavanja u granicama normale i nema učestalih erupcija, magma se mnogo brže stvrdnjava i kreira lavirint busija u dubinama poslednjeg organa respiratornog sistema. Tendencija gomilanja je nezaustavljiva, ali spas dolazi u vidu istraživačkog duha pokrenutog kod nestasnog palca i kompanjona mu kažiprsta. Sudbina ejakulata, sada u drugačijem agregatnom stanju, nas se takođe ne tiče, dok Ljupku dovodi do ludila i do nestabilno transcedentalnog stanja kada u mojoj, tj. svojoj, okolini naleti na isti. Ne ostavljam ih ja iz lenjosti tu i tamo, vec iz cisto prakticnih razloga. Samo su tu privremeno dok ne ocvrsnu i budu spremni za finalni transport do večnog  lovišta.


Ne znam da li je trip ili moja teorija ima naučnu težinu, ali imam utisak da mi upravo prohodnost ovih puteva središnjeg dela lubanje određuju donekle karakter. Uski kanali, nađubreni pomenutom magmom, kasnije i lavom, postadoše vremenom plodno tlo za bogato rastinje koje priželjkuju ćosavi homosapijensi. Simbiotička mreža dlaka i slina, da budem otvoren, uveliko otežava protok kiseonika do njegovog finalnog odredišta. Vazduh ne silazi u dovoljnoj meri do pluća, krv se ne hrani dovoljno kiseonikom, celije ostaju gladne, te srce kuca umerenije, mozak radi sporije, telo sve umornije. Krajnji ishod cele zajebancije je što se meni često spava. Kažu blago meni, jer mi puls žešće nizak, živeću duže. Pa šta imam od toga kad veći deo prespavam?

Ozbiljan problem ili sam ja to umislio? Plašim se iskreno da izložim teoriju nekom doktoru, pa da mi se od blama jos vise stisnu tuneli. Disanje na usta nije opcija. Uleti muva, pogotovo ako se malčice zapostavi usna kigijena, a i grlo se brzo suši. Čisto da na početku eliminišem neke savete koje očekujem od stručne javnosti koja zalazi ovde.

Fenomen koji prati pizdenje nosa u bolesnim danima jeste taj neobični piskavi zvuk kojim nos peva i oglašava svoje nemilo stanje. Izvesna kombinacija stalaktita i stalagmita u svoj toj dinamici protoka vremena i fluida, sa neumorno očajničkim strujanjem vazduha međ istim, proizvodi visoke tonove koji su u stanju da probude i samog vlasnika tih prirodnih dobara, a kamoli njegove bližnje. Stalaktit je ocvrsla formacija koja visi s plafona, a stalagmit se uzdiže ka njemu. Dzek-pot je kada se spoje i za razliku od pecinskih uslova, ovde ne treba cekati par stotina hiljada godina na taj mmenat. Oh ne...

Vecina ljudi brze bolje prestaje sa disanjem i gasi muziku bez obzira da li je na snazi tisina kucnog reda ili ne. Ja pustam notu da se cuje, cak sta vise s odusevljenjem delim svoj talenat sa drugima. Topim se ukoliko proizvodim vise tonova, te ponosno nastavljam da emitujem novonastali akord. Ne toliko da bih pokupio koje coktanje ili smeh, vec kao dokaz da se ne predajem i da cu kraj svih tih nedaca koje su me zadesila sa uskokanalnim nasledstvom, ja i dalje prkostiti zelji svog tela de me ugusi.

6 comments:

koma said...

zalepis li ispod stola? :))))

jeste tacno da protok kiseonika udara u mozak, i da moze da ti se spava, da imas losiji vid, da te bole sinusi, da si malaksao itd...

valjda bese kod nas fluxilan za otpusavanje....
ja uzasne probleme kroz onaj moj mali nosic imam....em sto zimi stalno krvari nocu em sto se budim sa ukorenjenim slinama ... i svako jutro moram da dok se umivam izbacim ...i to radim tako sto stavim dva prsta gore pa duvaj ...uzas. da ne pricam sto mi je lavabo svaki treci dan isprskan krvlju....

Arsa said...

lepim samo na vidna mesta da bih kasnije mogao da pokupim i recikliram. da skrivam Ljupka ne bi pizdela.
Uglavnom sebi kacim ordenje ili po butkicama da bude na dohvat ruke.

vidim bavimo se istim pravcem u slikarstvu :)))

Arsa said...

Fluoxetine is reported as an ingredient of Fluxilan in Serbia.

Fluoxetine systemic
Brand names: Prozac, Sarafem, Prozac Weekly, Selfemra
Drug class(es): selective serotonin reuptake inhibitors

Fluoxetine systemic is used in the treatment of:

* Anxiety and Stress
* Bulimia
* Depression
* Dysautonomia
* Fibromyalgia
* Hot Flashes
* Obsessive Compulsive Disorder
* Panic Disorder
* Postpartum Depression
* Premature Ejaculation
* Premenstrual Dysphoric Disorder
* Schizoaffective Disorder
* Vulvodynia


Ne zelim da lecim svoju preranu ejakulaciju, hvala :)))

Od tebe Stasho ni aspirin :)))

pekmez said...

odes i kunta kinteu izjavis jebo bih te u slinave nozdrve posle lalas u Urgentnoj na aparatima.

koma said...

hahahahah :)))ej arso, NAFAZOL!! izvini :)))
znam da ima neko F jebem li ga :))
valjda mi taj fluxilan ostao lakse upamcen u glavi posto je melodican :)

Arsa said...

kunta kinteu :))

sta izvini!
ejakulacija mi sad kasni po sat vremena. ljupka ne moze da hoda danima...