15.5.09

Zasto nema otpora?

 "Mladi u Srbiji retko idu u pozorište, muzeje ili galerije, čitaju knjige i bave se sportom, ali zato dosta gledaju TV, koriste Facebook, pokazalo je istraživanje Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu."

"Deveti maj se u svetu obeležava kao Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom, u znak sećanja na dan kada je, 1945, feldmaršal Kajtel potpisao kapitulaciju u Berlinu. Srpska pravoslavna crkva odabrala je, međutim, drugačiji povod za obeležavanje 9. maja. Prisećajući se dana kada je Beograd, 1942, proglašen gradom „oslobođenim” od Jevreja, u subotu, 9. maja 2009. u Sabornoj crkvi u Beogradu biće održan pomen šefu kvislinške vlade Milanu Nediću, ideologu autentičnog jugoslovenskog fašizma Dimitriju Ljotiću i njihovim sledbeničkim falangama"

"Kako je moguće da nam zabranjuju da govorimo na aktuelne političke teme, kad sam predmet retorika i besedništvo izučava oblast političkog besedništva. To onda znači da direktori škola mogu da zabrane da se iz matematike uči izračunavanje procentualne vrednosti, kako učenici ne bi znali koliko su se oni ugradili od krečenja učionica. Zar to nije isto?"

"Naša surova i teška borba za istinu o Draži Mihailoviću i njegovoj vojsci koja traje 19 godina privodi se kraju. Očekujemo da se konačno, posle 63 godine, pronađe grob đenerala. Znaće i Srbija i ceo svet gde su ga ubili, kada su ga ubili i kuda su ga bacili pošto su ga ubili. Ne može se graditi istina na laži i sreća na zločinu"

"Zašto i protiv mene kad sam ja žrtva napada. Osećam se nezaštićeno. Stvarno sam uplašena jer živim sama. Ćerke su mi u Danskoj i u Nemačkoj. Odlazim na spavanje tek kada počinje da sviće, negde oko 4.30 časova. Ne znam ni kome da se obratim za pomoć i zaštitu. Posle ovog što se desilo odseliću se iz Niša jer ovolika diskriminacija ne postoji nigde. Sa Šabanom sam proutovala celu Evropu. Njemu su ambasadori ruke ljubili, kao da smo iz neke kraljevske porodice. A ovde smo poniženi. Hvala gradu Nišu što je podržao mpg supruga . Ja nisam kriva što je grad odlučio da se Južni bulevar nazove Šabanovim imenom. Ako se ne slažu sa tim, neka idu na Skupštinu grada, a ne da mi psuju mrtvog čoveka. To mi je van pameti"

"Radnici fabrike kože „Partizan” u Kragujevcu prekinuli su sve vidove protesta, a 12 ih je, nakon 18 dana, prekinulo štrajk glađu."

"Razlog nezadovoljstva tata Srđana je način na koji najbolji teniski komentator u Srbiji Nebojša Višković izveštava sa turnira. Naime, tata Srđan već neko vreme smatra da se za Novaka ljubi ga tata Đokovića ne navija dovoljno iz komentatorskog (ne navijačkog) mesta, pa je shodno tome rešio da pravdu uzme u svoje ruke. Tačnije, tata Srđan i stric Goran uslovili su Javni servis da će uskratiti prenose sa turnira Serbian open ukoliko Viškoviću dozvole da ih komentariše. RTS je, poput svakog snažnog i nezavisnog medija, prihvatio ultimatum, a Višković je odlučio da podnese ostavku."

"Kad u Putinovoj Rusiji kampovi pod imenom „Sibirska zastava” niču kao atomske pečurke posle radioaktivne kiše, zašto Tadićeva Srbija ne bi mogla da ima bar jedan takav kamp, za početak? Kada sva srpska deca postanu mali kozaci, uvek spremni da zajašu konja, opašu sablju i krenu u neki omanji pokolj, konačno ćemo biti sigurni da je Srbija na dobrom putu. Zemlja koja ima ovakvu kozačku mladost ne mora da brine za svog Atamana!"

"Lekar neurohirurg Eugen Slavik osuđen je u sredu pred Okružnim sudom u Beogradu na tri godine i četiri meseca zatvora zbog primanja mita za operaciju tumora devetogodišnjem dečaku."

"Uveravanja beogradskih zvaničnika da će šengenske vize za građane Srbije biti ukinute do kraja godine, ponovo su dovedena u pitanje. Prema najnovijim porukama koje stižu iz Evropske unije, ukidanje viza pominje se samo kao mogućnost, ali ne i kao zagarantovna izvesnost."

ne mogu više...

P.S. Pardon za losu sliku, ali Beogradska ulica mi nije dala vremena za bolju.

4 comments:

aleksandra said...

kriza je i u otporima

a dodaj dnas samo ovog amera

ehej srbine

pa postaje mi smesno koliko je grozno

hehehehe

Dragan Marić said...

Ajde picke, sta kukate.
Stvar u svoje ruke!

Arsa said...

To Maricu!!!
Budi samo malo precizniji ciju stvar u ruke :)

Arsa said...

nova slika...