5.10.08

Vatra (vruće pa suvo)

Miris borova na sve strane... Voda slana taman koliko treba. Nema znoja niti u jednom trenutku. Barem ne u toku dana :) Vetar negde oko ručka kreće da diže talase i pretvara dan u trajno uživanje. Pesak mi ne smeta iako sam bio skeptičan po tom pitanju. Ja sam od onih što vole da pipaju, gnječe i zavlače ruke u razne supstance poput brašna, pomenutog peska, raznog zrnevlja i sl. Amelija Pulen fetiš, sa aneksom ugovora da uživanje prestaje kad ja to zaželim! Verovatno da ima neke razlike u težini zrnadi, jer su mi sve do sada peščane plaže bile naporne. Sviđa mi se na dodir, ne smeta kako god da mi se nakači. Moguće da na kraju sve ima ipak jednostavan odgovor: ležaljka! Ipak sam ja odrastao uz eden filteraški hit koja veli: "kamene stvari volim, kamene stvari želim, cvrkut ptica, miris cveća, to za mene nije sreća..." :)))

Prvi put sam u životu stavio Japanke na noge (mislim na papuče) :) Za asocijaciju ću još malo da pričekam. Par dana pred put smo šetali buvljakom, pardon otvorenim tržnim centrom, i ugledao sam neki škorpion model od plute sa platnenim gurtnama. Odmah sam znao da će mi biti udobne. Imao sam celog života predrasude o tim papučama. Jednostavno sam smatrao da tom alternativno narkomanskom području između mojih prstića neće prijati. Vota mestejka tu mejka...:)

Imam jednu ružnu naviku, a to je rudarstvo u dubinama sopstvenog nosa. Kako kažu, uvek postoji gora varijanta, a to bi u ovom slučaju bilo kopanje po tuđem nosu :) Nadam se da neću dospeti u tu fazu. Naime, moj nos je veoma uspešan u proizvodnji sluzavaca. Usput sam ušao u trip da pomenuta masa čvrstog agregatnog stanja u kombinaciji sa nosnim maljama, koje takođe uspevaju u datoj oblasti, sprečavaju normalan dotok kisika u moja pluća. Otuda ponekad panična akcija raskrčenja trase kojom vazduh dopire do mojih pluća, odakle ga crvena krvna zrnca šetaju arterijama do najudaljenijih tačaka moga teleta. Kiseonik poput goriva arčimo za toplotu i energiju, nakon čega se pretvara u karbon dioskid i sada se venama vraća u pluća koja ga pri izdahu izbacuju u "stvaran svet oko mene".

Ubeđen sam da su ti protočni kanali kod mene suženi i da moje telo dobija manje kiseonika nego što mu je potrebno, te mi se često u toku dana prispava. Dobra teorija, a? Uglavnom sam ja našao opravdanje za krčenje puta u središte rudnika :) U većini slučajeva se trudim da pri sebi imam maramicu, ali ponekad je to nemoguće. Tada, iskopano lepim po nogavicama i kasnije, kad se stvrdne i osuši, laganim pokretima odvojim od sebe. Zašto pričam sve ovo? Pa iz razloga što svega toga tamo nije bilo!


Bio sam nakon dužeg vremena u stanju da omirišem sve oko sebe, pa čak i sebe samoga, koliko god to rizično bilo :) Kao pušači kad krenu ponovo sve da osećaju ostavivši duvan, tako i ja živnem kada se odreknem Beograda :) Kako je krenulo elminisaću sve tabue dole. Dobro, one sa dečacima neki drugi put...

Klopa im je standardna. Porcije su nekako knap, ali zato sa cenama ne žale. U proseku za filovanje želudaca ulagali smo nekih 20-25 evropskih novčanih jedinica. Probao sam original musaku od silnih pizdi materina za koje naravno nisam u stanju ni da ih identifikujem. Uživao jesam, čak se i prejeo taj dan. Giros, suvlaki, ja'njetina, McDonald's pa u krug. Probao sam vino belo, nije mi se svidelo. Iygubio sam želju za daljim traganjem. Sigurno nisam pobao pravo. Domestic beer se najviše trošilo. Po prodavnicama su cene nešto jače nego kod nas, ali to sam objašnjavao ostrvskoj destinaciji same robe.

Gorelo je brdo jednog dana. Gledali smo heliokopter kako par puta grabi vodu iz mora i odlazi natrag ka kopnu. Drugog dana, lutajući po ostrvu, osetili smo sprženi pejzaž. Nakon par trenutaka smo se i našli na delu puta oko koga je sve bilo veliko garavo. Sa desne strane par oaza netaknutog rastinja, a potom opet prostranstvo crnila. Par minuta smo se vozili tužnim tempom, a potom stigli do ivice na kojoj je vatra zaustavljena. Stala je na par desetina metara od benzinske staince :) Ništa od atrakcije ovaj put.

Voda je nestvarno topla za to doba godine. Nestvarno plava... Providno na sve strane. Svaki kamen na pesku se vidi čak na 5-6 metara dubine dok si u samoj vodi. Ribice među nogama... Pomišljate da su ove fotke prošle Photoshop ili slično. Mogu vam samo reći: jok! Ne pamtim da sam skoro prisustvovao takvom vašaru čula. Možda samo onaj put sa one 3 šveđanke, ali to počinje da bledi. Ovaj put sam imao aparat :)

Jedne večeri setio sam se priče drugara o novoj vrsti Smirnoff vodke videvši je u izlogu tokom šetnje. Slučajno ju je probao prošle godine na letovanju. Setih se opisa ukusa, neverovatno plave boje i još neverovatnije popijene količine. Smirnoff North - Red Label Vodka Cut With Nordic Berries... Prepoznao sam plavu boju mora kojom sam fasciniran od prvog dana. Uzeo sam flajku da probam i prepoznao sam ukus nečega što nikada nisam probao i uprkos tome osetio sam kako mi je nedostajalo godinama :) Vau! Držao sam je u frizu i svaki put kad sam prolazio kraj kuhinje morao sam da obradujem nepce. Prsti mi se lepe o smrznutu flašu dok se aroma širi ne bi li i nos malo uživao. Do malo pre sam  bio u plavom, a sada plavo klizi niz grlo. Planulo je neočekivanom brzinom. Tražio sam ovde, posle u Puli, ali nema je nigde sem dole. Ako naletite na istu negde u gradu, preklinjem vas da me obavestite :) Kriziram...

7 comments:

pekmez said...

Najaci porno.

komentar said...

for god sake za sta ti sluze te dlake vidi koliko si pocrveneo???


hocu na more :(

Anonymous said...

zamisli kako bi izgoreo da se ne kupa u dzemperu. Tabako roud rulez.

koma said...

:))))

ovog leta, mogu da se pohvalim, ni jednom nisam izgorela. niti sam se mazala jer to ne volim...ali voda, hlad, voda, hlad, su ucini moju boju prelepom :)
malo sad pocinjem da belim, razmisljam se da skoknem do sonde na 10 minuta, a sa druge strane, nije jos hladno da grejem kosti.

a. kakav si ti sa tenom?

Anonymous said...

ove godine sam izgoreo vise puta uz istu taktiku voda lad voda al se nisam ljustio.

koma said...

nesreco :)

spirit said...

e i ja sam paranoja za te japanke sto se obuvaju :D
i stalno mislim kako ce me grozno nazuljati i nikako da se usudim da ih kupim, makar za do pijace leti :D

votku ako sretnemo,'ce ti javimo ;)

a putopis kao i uvek, na nivou :))