12.6.08

Bež'te

Mislim da ja na prvom mestu saobraćaj. Naime, bezobrazluk i divljaštvo vozača na beogradskim ulicama me ubi. Najviše mi iritira ganglije što su se svi pomirili sa time i što je svako odlučio da bude pametniji i da popušta. E pa popušite mi svi vi toleranti odmah nakon vas što: ne stajete na crveno, ne propuštate pešake, ne puštate da se neko iz sporedne kolone uključi u vašu, nervozno se uključujete u drugu traku, ne koristite žmigavac ni u najvećoj gužvi, parkirate na sred puta, plaćate novine na semaforu, treba vam 10 sekundi da shvatite da se zeleno upalilo, trujete ostale svojim izduvnim govnima, čukate vratima druge autmobile pri ulasku/izlasku iz svojih, skrećete na pumpe i razne kaldrme preko pune linije, vozite levom trakom iako je desna prazna, ispred vas niko, a iza kolona... Ma vozdra! Niste dostojni qrca. Duvajte ga sami sebi. Tu spadaju i oni kojima je dojadilo da budu fini pa su se prešaltovali u drugu grupaciju. Još gore! Pandure da ne pominjem. Bandidska država. Na svakom koraku su, a ne rade ništa, samo prave gužve i vraćaju kusur na mito. Poslednjih par dana ne pali se gradsko osvetljenje na vreme. Uveliko pao mrak, a gomila automobila, motora i pešaka samo izleće kao u nekoj igrici! Kao da sam još odabrao "level Hard" u pomenutoj.

Kinta problem ne pada mnogo sa vrha top liste! Kao da se pretplatio. Mislim da bi i dalje bio na prvom mestu da me mozak nije zaboleo od stalnog preispitivanja "dokle vako". Mislim, nemam ja lošu platu u odnosu na prosek, ali u odnosu na život da. Pomene li mi neko da sam nezahvalan i da mnogi žive po kartonskim kutijama, nek spremi lubrikant odma'! Tu mi isto idu na qrac svi koji su se pomirili sa time i žive s motivom "ćuti di si, ni za di si nisi". Sam sebi idem... Nema više pušenja, sam ću... Imam jedan depresivan Excel fajl na svom kompu, sa sve mesečnim troškovima. Kako primim platu ja već znam gde će otići 85% iste. Dobar dan i doviđenja. Ostaje mi nekih stotinak plus pedeset evropskih novčanih jedinica za izlazak, kafanu, pozorište, bioskop, koncert, sport. Svaki put me štrecne Outlook kada me podseti da je nekom rođendan, godišnjica il' slično. Dobro, otplaćujem kredit za auto i frižider. Onda ko me jebe kad hoću da se švrćkam i živim na visokoj nozi!? ...a uz to me uvek čeka 'ladno pivo. Tu sam prso definitivno. Rotirao sam kola sa svojima. Sad vozim ono malo govno, ali plaćam duplo jeftiniju ratu i isto tako manje benzina. Ne pričam o tome, pa me ni ne pitajte kad se sretnemo :) Ne pominjem pločice koje se odvajaju u kupatilu, garderobu iz studentskih dana, TV koji je napokon depigmentirao, registraciju, putovanja koja su mi odavno žešći luksuz, što moja sestričina od tri godine ima lap top od soma jura, a ja bildujem solušn po par minuta (ovde me sažaljevaju samo stručna lica, vi ostali se opustite). Pun mu qrac. Od kada radim nisam bio nigde napolju. Ej! Pa šta ja stvaram ovde? Uspomene! Čak mi je ono amatersko jebendisanje s pozorištem pokazalo više sveta od ove tastature. Evo sad mi čistačica kaže, inače mlada, jedra, studentkinja završne godine tehnološko - metalurškog fakulteta, kako je i taj Krsmanac otišao u... ajd da promenim destinaciju: do đavola. Upravnik baraba, oterao ceo stari ansambl koji je povratio pozorište i počeo da pravi kabaree, mjuzikle i pantomime. Ma šta se ložim. Zabole me. Više mi smor što ova mala mora da rinta za sitne pare sada bez diplome, a za godinu dana sa stečenom.

Gde sam stao? Da... Sve sam veći. Znam, u genima mi je, ali evo drkam se sa nekom dijetom UN. Protein, skrob, ugljeni hidrat, voćka pa u krug. Više se oždirem nego pre ovog vedžbanja metabolizma. Čemu sve to? Nisam više lep na slikama kao nekad :) Ma loše se osećam, to je cela poenta. Odavno sam naučio da se nosim sa tim da se okreću za mnom na ulici, tako da mi to i ne nedostaje :) Bavi se sportom, kažete! Hoću ja, ali opet neko ALI. Razbiću led i prvi od hipnotisane gomile reći da mi polako ovi naši teniseri idu na qrac. Ubrzano polako! Prve udarne vesti o njima, prenosi na svim kanalima. Znam tačno koliko ko od njih ima urednu ili ne stolicu. Još malo pa serijal ispovesti skupljača loptica: "Koliko sam ih doturio Ani", ekskluzivno. Koji god klub zovem da rezervišem termine: NEMA. Jedino slobodno je u 23h. Pitanje je samo dana kada će se neko setiti da radi 00-24! Cela Srbija igra tenis! Pa pička vam materina, šta sad odjednom fali fudbalu? Krenuću na balet, jebeš mi sve. Do pre godinu dana ako igram tenis onda sam gej ili su mislili da radim u zoološkom vrtu te jurim odbegle leptirove onom fatalicom. Gle sada! Pederska nacija.

Ponovo ignorišem politička dešavanja. Ne znam koje će se babe i žabe pomešati nakon ovih izbora kako bismo krenuli ka svetlosti na kraju tunela. Mnogo nas je zadržao sjaj one zvezde petokrake na sred tunelskog mraka. Počinjem da tripujem da je ta svetlost na kraju od Moldera i Skali, sa onim kul lampicama, kako nas izvlače iz neke čaure, gde smo sami sebe zarobili i iz sebe isisavali životne sokove. Da li ću ikad odgledati dnevnik koji će za udarnu vest, odmah nakon kratkog pregleda teniskih dešavanja, biti kako je nepoznato NN lice ušetalo u republičku skupštinu i aktiviralo silan eksploziv, neprimećen pri ulazu da mu stoji oko struka, jer je osoblje pratilo Evrovizuju. Rešenje materijalizovano kao angažovani Al Frustrida iz agencije RARF (Rent a Religious Fundamentalist), koji odlučuje da podeli svojih 70 devica sa tri put više poslanika! Možda je ipak dobrovoljac iz otete nam južne pokrajine (otete iz naše duše na Vidovdan i to nepravedno i ničim izazvano) došao da nam prepriča nov ustav i otpeva novu himnu. Eto, ipak dopre do mene neka glupost. Umoran sam i ja od ignorisanja pa mi ni filter ne radi baš uvek.

Kako sam mogao da ne vidim i sprečavanje skoka sa mosta bolesnog četrdeseto-godišnjaka, koji usput izgleda mlađe od mene. Kako sam mogao da ne poželim da sam to ja na njegovom mestu? Morbida, a? Da me onakva lepotica MOLI da ne skočim. Evo neću, ali samo zato što ti to tražiš od mene. Šta radiš večeras? Kažu da par dana pre toga iznenadno proslavljena lepojka nije tuda prolazila i da je neki mučenik uspeo u svojoj nameri da nas ostavi. Kažu da je za očekivati da će taj njegov čin motivisati ostale latentne samoubojice. Niko ne pominje nas, koji bismo prošetali ivicom samo da bi nas spasla neka lutka sa naslovne strane. Možda krenu sad ribe masovno da prelaze most pjehe i bojkotuju 'dži es pi'. Masovna potraga za prinčevima koje treba spasiti! Bajka je obrnula smer. Čitajmo je unazad, tj. s desna na levo. Možda se to i desi ukoliko je onaj bombaš iz prethodnog pasusa stvarno bio na vestima... Snimite dakle, ovih dana ima li pojačanih pešačkih aktivnosti. Opasno jeste za mostove doduše, ali ako ih bajka sruši razumećemo. Napravićemo tim pre novije, boljije i izdržljivije i prekinućemo višegodišnje zastrašivanje građanstva o renoviranju istih.

Stojim na ogradi, gledam urezane potpise na metalu sa sve datumima i pitam se hoće li naići neka koja će mi skrenuti pažnju na to koliko sam sjajan, pametan, lep ko slika, Čarmantan, neodoljiv, da jebem kao na filmu, da ću imati sreće na lutriji, da ću imati dvoje dece, predobru snajku - životnog oslonca, bela kola, kuću s bazen, taštu da poželiš, original softver na računaru, milionsku ideju za IT bizmis, da ću proputovati planetu i kad ne budem više imao šta da vidim na njoj, krenuti da štekam za putovanje do orbite i natrag!

Daj koji dinar, leba ti... Budi me iz sna lupkanje na prozor kola kod Interkonta pri uključenju na Gazelu. Vidim samo ruku i neki čuperak. Jebo te! Tek prohodalo, pa prosi. Pun ih qrac tamo. Svaki put izlazim iz auta pre nego što ubacim u prvu i krenem, ne bih li promašio nekoga. Ovi lupkaju, voda curi na put, prepakuju se novine, drugi se jure, ispod mosta pale garniture i ostali nameštaj samo da bi gledali kako iskaču federi, kako varniči sintetika, iverica i sunđer, kako se ponaša dim ispod mosta. Jedva čekam da vidim kako će modifikovati ovaj ritual kada ih presele u zgrade na najstrože čuvanim lokacijama. Gori Beograd, a otpisani u penziji.

Vruće mi je.

Koliki čovek bre qrac mora da ima da mu sve ovo stane u nj?
Pa tek onda smireno da kaže: bež'te pun mi je, ejakulirao bih!

13 comments:

pekmez said...

I ti si glasao za Bilju?

Arsa said...

:)
jok ja!
lozim se ja na njenu energicnost i potrebu da kara sve odredom, ali nije mi za politicara. mnogo je nervozna.
ti njenim momentima me je samo odbila od sebe. nek pati...

:)

ko joj je to dao glas pa pokusavas da me ubacis u isti kos? :)

Arsa said...

uh ljudi, kako je ovo prijalo.
celo vece sam nasmejan :)

pekmez said...

Pa nisi derpe da glasas za Cmaroustog?

Arsa said...

ti to mene filtriras?
:)

spirit said...

znas, iscitam ovaj tvoj post, pa komentar kako ti prijalo da si sav nasmejan...padam u iskusenje da te kopiram,ali se mislim nesto da dva ovakva posta ne bi blogspot izdrzao :D

Arsa said...

Udri, ne zali!!!
D'oteramo jos ovih par koji nas trpe :)))

pekmez said...

Ucim se kako zive porno starovi:)

Arsa said...

Zar ja jos imam taj status!?

Bice da si jedan od poslednjih koji veruju u mene :)

Moracu da stavim na glasanje :)

pekmez said...

Ove slike ko Ron Dzeremi iz Labina.


A za ovo glasanje o svingeraji
si dobio odobrenje od nadleznih?
Sirokih pogleda nema sta.

koma said...

ahhahahahhahha :)))))))))))

ja se sita nasmejah na ovaj tvoj tekst...znam da ga vadis iz zuci ali jebiga u potpunosti te razumem :)))

----
eto svako ima neke probleme....stalno pricam ljudima, treba biti stoka prema svima kad je posao u pitanju i ne dozvoliti da te neko iskoriscava na bilo koji nacin....mozda se nisam dobro izrazila sa stokom, ali biti drzak definitivno..

lako tebi arsicu, ti bar imas cupiku pored sebe, a sta ja jadna uvela da radim jos ko za q sami bosanci po igalu!!!

sto ne kupih vibrator kad sam imala prilike mada ko ce da mase rucicama....

za koju godinu poceces da kuliras voznju...ja samo mahnem da je sve u redu....vise mi trkanja, i drkanja po putu dosta....samo kad bi mi radio vatao bez shuma bilo bi super.

Arsa said...

To Koma, tu reakciju cekam!
Da mi neko kaze da JESTE smesno :)
Rece mi i moja skvo, ali na uvce...

Znam da treba da budem drcniji, sebicniji, bezobrazniji i sta sve, ali ne ide. Ne volim sto se to ocekuje od mene, ne volim sto me dogadjaji dovode u situaciju da moja zver bude probudjena :)

da, zamisli u kom bi stanju bio bez redovnog sexa!? :))) tu si u pravu. ako ces da saljemo Igracku samo javi. kako bese, dimenzije nisu bitne samo da pazimo na brzine i swinging technic? :)))

daj Bosni sanse! ja krenuo od njih. doduse nikad se nisam vracao, ali lepe uspomene zalivam :)

koma said...

mnogo stosta ne volimo pa nam se dogadja....lepo VELIM da treba biti drzak prema zivotu, jedino tako mozes biti srecan...pa i kad ne ide...bar znas da si probao, da si dao sve od sebe...a to je ono sto ne dajemo sve od sebe u svakom trenutku.


nema trgovine sto rece jedan nas zajednicki ortak