13.12.07

M, kao oral

"Pretplatnici kablovske SBB televizije u Užicu, koji su utorak jutro proveli prateći Prvi program RTS-a, nisu mogli da veruju svojim očima kada se uoči emitovanja reprize kviza „TV Slagalica“ na ekranu pojavio porno-film! ", Blic online

Odavno znam da sam navučen na revolucije! Celu mladost mi se dešavaju neki qrci - palci i prosto mi ove dosadne godine ne idu u prilog. Neki će da pomisle kako sad omalovažavam evoluciju ovog društva, upoređujući događaje krajem prošloga veka sa ovim incidentom od pre par dana. Samo povlačim paralelu. Naime, čuvši ovu vest, na trenutak je u meni proradila poznata euforija da je vreme da se menja nešto! Ne mora sve, realan sam, ali krenimo od nečega. Eto meni događaja kao varnice pred požar, kao prve puške ustaničke!

Za vreme skota je Palma beše krenula sa redovnom pornjavom nakon ponoći. Pričalo se da je bilo u cilju smirivanja nacije. Da nam se ruke ne bi tresle pri buđenju, ustajanju i suočavanju sa svakodnevnim sivilom. Kakva god da bila pozadina, bilo je fino. Trajalo to tako godinama i mi dođosmo u stadijum kad nam više ni to ne pomaže. Ukinuše dušmani dokumentarce i nervoza se vraća međ Serbski živalj...

Ja veoma pozdravljam ideju o šibanju u etar ovih vrsta dokumentaraca! Ne sada iz ugla iskusne Drolje iliti smišljenog kreatora opšteg haosa, već strogo iz zdravstvenih pobuda. Zdravlja duhovnog i fizičkog.

Pomenuću staru, ne toliko izlizanu dilemu, kako je to nasilje manje destruktivno od pornjave? Skoro su ubacili po svim programima obaveznu preporuku minimum uzrasta za svaku emisiju / film. Da sam klinac taj crveni kružić sa brojem u sredini bi mi predstavljao samo zabranjeno voće kome bih odolevao čik-pogodi koliko stotinki. Ispade da je moralnije pucati na nekoga iz široke lepeze zanimljivih oružja, bacati oštre i tupe predmete po nečijim glavama, bacati ili aktivirati bombe koje kude itd. nego usrećiti pripadnika suprotnog (da ne kažem istog) pola jednim ili s više ponuđenih načina koje je priroda propisala. Mislim na jebanje, ako se neko izgubio :)

Lažno moralisanje negativno utiče na iskreno oralisanje.

Društveno je privatljivije gledati scene korišćenja hladnog i toplog oružja nego pandrčenje čike i tete. Porodični film, tokom sat i po vremena, broji u proseku cirka desetak mrtvih i jedan par koji išamara krajnike negde pri kraju. Momenat kada heroj dobija dodatnu motivaciju i povećava brojač DeadEnemyCounter za još koju brojku. Ako je bolja produkcija bljesne neka butka ili sika, nikad kika. Otvaramo temu diskriminacije ženske publike koja do svog prvog seksualnog iskustva, oslanjajući se samo na TV program, generalno i ne zna šta da očekuje kad se skinemo! Odatle onaj devičanski smeh koji svi doživaljamo lično :)

Zašto je to tako? U genima nam je rat još od doba pećina? A nije razmnožavanje? Rode su za to, a? Od malena svakom detetu je jedna od prvih igračaka čim progovori puška, pištolj ili mač. Zašto to traži? Geni ili bombardovanje od strane okoline? Kako ne traži vibrator ili veštačku vaginu?

Tema je možda malo demode s obzirom da živimo u dobu Interneta, satelitske i kablovske televizije. Ne napadam niti jednu TV stanicu ili drugi medij u zemlji i inostranstvu. Izbora ima, ne dovoljno, ali ga ima. Samo me fascinira globalni fenomen mOrala.

2 comments:

komentar said...

i mene.

i ko za kurac, uvek se svede ...ko ce kome.

nisam bas Moralna...ali jesam oralna u svakom pogledu. i zato cu valjda da zivim 100 godina.

pekmez said...

Prenosimo jednu pricu o moralu

Dosle smo do zakljucka, pre svega Maja, da su nasi muskarci-Balkanci opusteni samo u prici. U praksi su nesto drugo. Kako nam je Maja rekla (posle tri case vina), jedan njen bivsi decko je bio odusevljen kada mu je ona predlozila seks u troje, ona i jedna njena drugarica sa njim. Te veceri su malo bili popili i ona mu je kroz smeh rekla da bi to bilo bas extra da ga isprobaju!!! Medjutim vrlo brzo posle toga su raskinuli i nikada nisu sproveli akciju u delo, a evo zasto se to dogodilo. Posle nekoliko dana Maja mu je predlozila da posle toga on dovede svog kuma i da naprave trojku - ona i njih dvojica kako bi i ona probala nesto nesvakidasnje. Njemu je bilo neprijatno, govorio joj je da je kurva i da on nije peder da se „guzi sa muskarcima", sramota ga je sto je poznaje a kada mu je ona rekla, kako moze da prihvati trojku sa dve devojke, on je poceo nesto da objasnjava i da joj govori kako to nije isto, sta ce sutra njegovi ortaci da misle o njemu i da mu se ona gadi... ubrzo posle toga njih dvoje su raskinuli, jer on nije mogao da „trpi" njene izlete(??!!) iako njoj nije padalo napamet da uradi bilo sta bez njegovo znanja... Najgore od svega je to sto ona vise nije mogla da izlazi u neke kafice zbog prica koje je on plasirao o njoj. Pretio je da ce objaviti neke njene snimke ako vise bude dolazila u kafic i „blamirala" ga.
Raskid sa tim deckom je bio mucan, ali se Maja izvukla iz krize. Izdrzala je sve njegove pretnje i pozive, slanja SMS-ova... Slusali smo je celo vece i zao nam je sto nije bilo vise vina da nam isprica ipak to svoje iskustvo. Naime, Maja je „trojku" posle isprobala sa jednim tipom i njegovim drugom koji nisu odavde i sjajno se provela. Znamo samo da joj je to bio VRH uzitak!!!
I sad se ja pitam - kakvi su to standardi nasih muskaraca??? Oni bi hteli da rade „one stvari" ,ali da im ne „udje"!!! A najgore je sto je taj „moralista" imao dete iz prvog braka i dok je bio sa Majom bio je „u vezi" sa bivsom zenom sa kojom ga i sada vidjaju... Eto to su vam Balkanci...