30.7.07

Preporuka

"Drama dvoje mladih ljudi, kriminalca i lake devojke koji imaju zajednički san da se popnu na sam vrh političke elite, postanu predsednik i prva dama Srbije, pre svega je oštra satira na današnje modele uspešnog muškarca i idealne žene.

- Otici, ostati, opstati, pobediti, uspeti u Srbiji, takmiciti se, pristajati na apsurdnu utakmicu politickog zivota koji je postao nezamenljivi deo zivota svakoga od nas u vremenu niskih kriterijuma, loseg ukusa, pogresnog sistema vrednosti, strah da iz te utakmice ne ispadnemo i da ne zavrsimo na djubristu, borba sa lokalizmima i globalizmima u nama samima, sve ovo oseticemo u duelu dueta rep izvodjaca i operske pevacice - glavnih protagonista rep opere ‘Zemlja srece’”, navela je Djurdja Tesic (rediteljka).

Likovi su razgraničeni na rep i operu, a spaja ih nastup hora umetničke grupe "Činč!", koja je u sredini kao vezivno tkivo. Muzika je elektronska, a kompozitor je koristio "sudar" simfonijskog orkestra i rep zvuka. U rep operi učestvuju rep izvođač Nikola Vujović, operska pevačica Dubravka Arsić i petočlani hor "Činč".

Kriminalac i laka devojka upoznaju se jedne veceri u nocnom zivotu Beograda. Izmedju njih se istog trenutka rodi kosmicka ljubav. Imaju neverovatno bliske interese. Pocinje njihov vrtoglavi uspeh na putu ka ostvarenju zajednickog sna - da postanu predsednik i prva dama drzave. Niko, osim jedne slucajne male nezgode, ne bi ih u tome mogao spreciti. Ovu silikonsku ljubavnu pricu kroz songove komentarise hor koji se sastoji od karakteristicnih predstavnika javnog i svakodnevnog zivota u Srbiji." [razni izvori]

Sjajna predstava, veoma zanimljiva i duhovita. Bojao sam se teme koja je uveliko izlizana, ali uspesno je, ovim novim pozorisnim zanrom, zadobila moje simpatije. Odmah nakon predstave morao sam da prođem Silikonskom dolinom. Da provirim i oslusnem da li se nesto promenilo u medjuvremenu. Uh, nagledah se kože, ladja, par patrolnih kombija, rotacionih svetala, zvuka Motorole, lutajućih pogleda... Oči bolele celo veče, a evo iz glave ne izlazi jedan beli šorcić sa sve nogicama ukusnog tena.

Dobro, priznajem da ne mogu biti do kraja objektivan, što zbog rediteljke koja je moja generacija, a ponajvise zbog sestre koja je oduvala svojim glasom celu publiku! :))
Bravo Duco grome!

napomena:
veceras je poslednje igranje u okviru BELEF-a, Kalemegdan, Leopoldova kapija u 21h

5 comments:

tole said...

super je bilo!

gyspy rose said...

lepo se vi druzite :))

ja kad bih zapevala, stolice bi se rascepale


pa nista, mogu herzogov rescue down da vam preporucim, sinoc ga gledah, vec sam vam jedan muzicki film Once preporucivala (e to svakako da pogledate jer je gluma toliko cista i lepa da je meni ovaj film totalno pri srcu), mada pet minuta filma nisam gledala gde se mlati sa zmijom. film je jako duhovit.

gypsy rose said...

a jel ti sestra laka riba? (u predstavi)

Arsa said...

jap

gypsy rose said...

cestitam :)))

jao kako je to sve lepo :))))