5.7.07

Incidenat

Nabola moja majka jelena kolima! Kaže videla je samo glavu u jednom trenutku i BAM. Sjebala malo branik i krilo. Životinja preživela, šmugnula u šumu i od tad nije viđena.

Ajde koju reč utehe za gospođu majku, sva se izela od nerviranja. Nisam samo siguran dal' više za kolima ili životinjom, doduše. Odmah moj stari krenuo drvlje i kamenje. Njemu se to naravno nikad ne bi desilo. Ja sam je sinoć zvao i "ljutio" se što barem ne pravimo žrtveno pečenje za vikend. Nisam uspeo nešto da je oraspoložim.

Prvi komentar mi je bio (počeo sam i da razmišljam kao otac mi), što nije zvala kerove, pardon Policiju. Jedino tako se priznaje Kasko osiguranje. Šta im reći? Nema zveri na putu, nema krvi, svedoka. Dolazimo do zaključka da je trebala da potrči u šumu, stigne jelenka i dokrajči ga ključem za točkove, dizalicom ili cegerom. Višestruka korist: pokriveno osiguranje i pozamašna vikend gozba. Moja mama predator...

Toliko. Kolege vozači oprez, zveri divljaju, izlaze iz šume, dokurčilo im u svakom smislu. Mi otidosmo da smišljamo izjavu.

4 comments:

spirit said...

trebao si da joj kazes da bi se to sigurno i tebi desilo da si bio u tom trenutku na putu, to bi je utesilo

mada vec kad ima stete na kolima, steta sto je nije jace zviznula,pa da imate i za rucak,mogla je posle da kaze da ga je ulovila :)

lepa said...

jelte, a taj kvisko...kada se skrsis negde, jer ima deductible da mora prvo da plati pa ce tek osiguranje da doplati ostatak stete.
na primer kako ovde...ako se zveknem ja moram iz dzepa automatski da platim minimum 500$ a ostatak stete pokriva osiguranje. zato kada mi je kamion oduvao retrovizor, otisla sam na otpad i kupila novi jer da sam prijavila em bih morala da dam 200 i kusur dolara za deo, plus da mi to stavi neko i plus bi mi povecali pederi ratu mesecno sto placam jer sam imala incident (Bez obzira kakav je)...

Arsa said...

ma da, pricao sam joj da je to sasvim normalna pojava, zezao se i sudeci po glasu od jutros, mislim da sam joj olaksao malo.

stari ima tu opsesiju kolima i od kad znam za sebe opterecen je istim. ja se uporno opirem i redovno se kacim s njim oko toga. potrosna roba kao i sve drugo. necu urnisati auto, ali ko ga jebe ako ga s vremena na vreme cvaknem tu i tamo.

batalili su osiguranje. sredice lokalni majstor sve. veci je iznos popusta osiguranja nakon godinu dana ako izguras bez incidenata, nego novonastala steta.

gledao sam malo na netu slike udesa sa jelenima. uzas! :)

Zuup Detoup said...

Po svemu sudeći, ja, dakle, uređujem događaje po svom nahođenju, odnosno prema vašoj koristi.

Pa, samim tim i izletanje građanina Jelena na put pred Vas verovatno je imalo za tu svrhu skrenuti pažnju na osjećanja tih krhkih bića, tj. životinja.

Možda je gospodin Jelen hteo prekratiti muke sebi, zbog neuzvraćene ljubavi gospođice Jelene, tj. Košute, izvinjavam se molim vas...

Nemojte uzeti za ozboljno nemili događaj taj.

Bitno je da su svi izvukli živu lavu i veselu pouku: Sve je onako kako je trebalo da se desi.

Gospođica Priroda.