5.4.07

Ivković

Majka da vidi kako radi ovo čudo zvano Internet. Nikako da uzmu računar i krenu da se tehnički uzdižu. Šta ćeš kad su još puni snage te i dalje konstantno nešto grade, druže se sa lopatama i ašovima. Evo upravo javiše da su stigla dva kamiona zemlje, jer treba izravnati malo travnjak, popuniti rupe. Jašta... Družimo se preko nedelje, vidim.

Evo na primer Majka da vidimo šta ima iz tvog rodnog kraja. Kucajmo ime grada... Sombor. Čekaj majka, vuče se malo. Ajmo i Čonoplju da tražimo. Da suzimo pretragu. Dobro... Ništa baš zanimljivo. Klik na zvaničnu prezentaciju oba mesta... Možda ima nekih slika, a? Da probamo.

Otvaram u pozadini neki šlj sajt. Malte ne lična prezentacija. Više da pokažem trud pred majkom nego li u nadi da ćemo nešto naći. Baja, vlasnik sajta, naš link u tuđini, ali nostalgija piči toliko da je morao da kreira virtualni zavičaj. Vidi neka galerija i ovde. Par slika, ali 'ajde neka se učitavaju.

Zvanične prezentacije standradno nezanimljive. Daj ovog zemljaka da izanaliziramo. Neki mali forum postoji gde izgleda razmenjuje priče samo sa svojim drugarima. A i slike nisu baš...

Ivane... pa ovo ti je pradeda!

5 comments:

andjelijanapast said...

koji ti je djedo? :))

Geg Halfrunt said...

Super! Moj deda je isto imao neku kafanicu na kružnom toku u Somboru. Slika je vrlo slična, ali ne postoji u e-formatu...

Kako je mali ovaj Internet?!

:D

slavoljub said...

ahhaahahahaha

Arsa said...

Vaistinu mali!
Zemljak znaci :)

Pradeda je bio mesar, nije kafance u pitanju.

onaj ćelo u sredini, ispred vratima nad kojim domaćinski visi natpis sa njegovim imenom.

on se još do 1. svetskog rata obogatio, postao grande zemljoposednik. sećam se priča o džakovima novca na tavanu koje je izela inflacija :( komunisti su mu posle oteli veliki deo i on mučenik svisnuo od muke nakon par godina.

deo kapitala koji je on stekao pre stotinak godina mi i dalje uzivamo.
svidja mi se ta pomisao, nekako zvuci zvucno :)

Geg Halfrunt said...

Dobro je da ima bar neke koristi od tog kapitala. Ja ništa nisam vidsovo od toga...
Gulim i guliću... :D