13.10.06

Tri put Mary, jednom Suzy


Odlazim ja u T subotom posle podne, kako bih se laganica vratio u nedelju veče. Nekad se zanesem pa jedva uhvatim poslednji bus. Sva sreća moja domaćica, iskusna na gasu, ne štedi drum.

Pored obnavljanja gradiva iz biologije, ja sa domaćicom malo obilazim i okolinu. Uživam u šetnjama po NS-u. Osvežava, veoma prija. Ovde u BG-u imam utisak da već sve ljude poznajem, da sam svako ćoše overio. Zamišljam sebe tamo iz skroz nepovezanih razloga.

Ne pričam mnogo. Nemam želju, a ni temu. Slušam, klimam glavom, pravim fazone na njene priče. Nemam potrebu da budem kreativan. Ne brine me to, samo da ne počne da boli. Sve je to OK. Dremam i odmaram posle naporne nedelje. Isključen po svakom pitanju. Dobro, skoro po svakom.

Pre par nedelja sam morao da zaradim ručak na jedan veoma novi način. Malo sam se štrecnuo. Instalirao sam zavesu u kupatilu. Bio sam u ulozi domaćina sa sve bušilicom, burgijama, tiplovima, šrafovima i bonsekom. Sad se kupamo i manje pršti. Pominjala je tu i neki tapison što fali u ćošku, laminat. Dok ne počne zima. Nisam pamtio detalje. U glavi sam i dalje motao film kako je burgija ulazila u zid kao u sir. Moćno...

1 comment:

Sekula said...

Eeee, da mi je tebe da vidim u ulozi domaćina (mislim ono sa burgijom u ruci i sl.).
Samo se ti zezaj, ali nedavno oženjeni muškarac ti poručuje da su tvoji simptomi prepoznatljivi.

Dođi popodne po recept.