23.10.06

Prirodni dan

Ko da čeka Nedelju veče, daj Slaviša da se družimo po suncu. Subota posle podne, gde ćemo? Belegiš kraj Dunava ili šuma kod Surčina, 'bem li je kako se zove. Odluka pada na varijantu br.1! Stajemo sa glavne džade koja prolazi kroz mesto i već iza prvog reda kuća je staza. Na kraju staze ogromna livada koja se završava šumom. Spuštamo se dole i ona postaje još veća.

Nešto nam je čudno i na prvi pogled ne možemo da provalimo šta. Trljamo oči, ali i dalje imamo utisak da je magla ili nam je nešto poskočilo u iste. Ladno... Kako se Dunav redovno izliva prvih 1,5 od 2 metara svih stabala je delimično depigmentirao i boja je krajnje bledunjava. Pravilna linija svuda oko nas, neverovatan doživljaj. Nadam se da će vam slike barem malo dočarati. Ulazimo u šumu i ostavljamo dosadne kamione koji izvlače pesak par kilometara na drugu stranu.

Prošli smo šumu, brali pečurke i tražili ih po maloj enciklopediji. Nijednu nismo prepoznali pa su sve ostavljene kako su nađene :) Stigosmo i do Dunava. Naleteli na lovce koji su se družili povodom početka lovne sezone. Posle su nas pratili pucnji kojima su ili vežbali za krvoločne zveri ili tamanili flaše u znak odmazde što nije bilo zveradi. Beše tu još dvadesetak svinja koje se šetkaju slobodno po blatnjavim uvalicama, plaži i šumi, u potrazi za nekom lešinom i samim tim poboljšanju kvaliteta sopstvenog mesišta. Živela piletina!

U povratku smo seli na jedno deblo proždrali grožđe koje smo cimali svo vreme. Da ne pominjem 1,5 vode i šatorsko krilo koje nam nije ni trebalo :) Nikad se ne zna...

Jedna od brojnih sojenica je bila skroz obložena u LP gramafonskim pločama. Sjajno! Vidi se na drugoj slici.

Sve u svemu super provod.
HOĆU KOLA!!!

Slika2, Slika3

4 comments:

Andjelija said...

bas je mirna ta suma....opusta me kada je gledam

hmmm nisam znala da su ono tragovi od vode na stablima. podseca me na flying daggers film.

arsa said...

da, da, definitivno ima neke carolije u tome. da vidis samo kako je mocno uzivo. poceo sam da verujem u sablone tipa pobeci iz grada jednom nedeljno i zaboraviti ga!

~ dirty danny ~ said...

Gledala ja juce ove tvoje slike, citala da si brao pecurke, razmisljala kako je sve to divno...

Sanjam ja nocas da si ti dosao kolima (crveni Kangoo) po mene sa jos par prijatelja. Krenuli smo u tu istu sumu da se setamo. Na pola puta zaustavila nas grupa mladica, otvorili vrata, nalupali nam samare i ukrali ti kola. Uzasno smo se proveli! Plakali smo i bilo nam je hladno. Psovali smo i pecurke i lepo drvece. Posle sam te iste likove videla ispred faxa u tvojim kolima i prijavila ih miliciji. Videcemo sta ce dalje da bude :)

arsa said...

Ha ha ha...

Vidis sta se desava kad sve muskarce cuvas samo za sebe!? Da si pozvala neku drugaricu da nam se pridruzi svega toga ne bi bilo :)

Danny, meso i pecurke...