14.10.06

Igra

Neko ti se svidja i ti ga pozoveš da izađete. Na žalost, ovo važi samo za muški rod, jer da li je ikad TEBI devojko palo na pamet da uradiš takvo što? Uprkos toj činjenici dalji tekst će ipak biti unisex, za dečake i devojčice :)

Zoveš prvi put, ona/on se kao obraduje, ali baš je stigao ugalj i mora da pomogne svojima oko utovara. Ne gubiš nadu, jer si naravno sav uzbuđen zvao u poslednjem momentu. Petak veče ili baš za vikend. Ugalj je najavljen još u sredu. Videvši da to i nije neka velika stvar, mogao si da zoveš pre par dana i preduhitriš lopatu.

Čekaš svoju sledeću priliku. Krećeš da taktiziraš. Nećeš odmah zvati da ne pokažeš koliko ti je stalo, koliko si primljen. Možda se i štediš još jednog NE tokom radne nedelje, pa lepo maštaš o narednom vikendu, kada će definitivno pristati. To je bre rešena stvar. Zna da ćeš zvati, gotovo. Samo proforme da se vidite i zajedno ste. Odavno nisi bio/la toliko siguran/a u sebe.

Eto i vikenda. U glasu ti se ne prepoznaje frka, kao ni mala nelagoda što si u poziciji da ponavljaš poziv. Ovoga puta putuje u Zimbabve na trku zebri, ali se već u Subutu veče vraća. Međutim, ta noć joj/mu je potrebna za san, jerbo je sutra kuma/kum na nekom gala venčanju gde se sa mladencima spušta padobranom u kafanče. Dobro de! Gutaš knedle opet. Sve je dobro dok nije njeno/njegovo venčanje u pitanju, a? Ide mi nalo na ganglije ovaj unisex...

Devojke, da ne kažem žene, vole uporne. Ne jebe pametan no uporan. Možda je to izreka za
završavanje fakulteta? Nisam siguran više...

Počinješ u glavi da razvijaš svakojake scenarije. Onaj sa radnim naslovom "Da li ona to mene zajebava" je među prvima? To je izgleda nenapisani deo Bon-tona koji nalaže da nepoželjna osoba sama shvati da je nepoželjna. Po svaku cenu poštedeti je istine! Jeste vala problem sasuti strancu u lice da je neodgovarajući, nedovoljno intelektualno izazovan, previše bucmast za ukus, maloga spolovila (da čujem samo odakle joj to), malih sisa, krivoga nosa, proćelave lobanje, previše sminke, smaračkih priča, neduhovitih opaski, iritirajućeg ovoga ili onoga. Kako bre to nekom da kažeš? Ovako je izgleda kultiviška. Meni više prija da mi neko opiči: neću s tobom. Na onaj "kulturni" način mesecima posle lupam po glavi da li sam prvilno protumačio pravila, kao i rezultate te igre.

Kad smo kod upornosti, ja je nemam. Oćeš - nećeš. Au tri lepe. Da me neko zamajava pre no išta imam sa njom. Pali. Nema tu čari za mene. Samo gubljenje energije.

Zoveš bre opet! Misliš, možda se stvarno sve tako namestilo. Slučajno. Malo je dana u godini da se izdešava sve što može. Progutaš ponos i mačo sranja. Misleći da iznenadiš ponajviše sebe, zoveš i očekuješ da je u tom delu grada zemljotres, poplava, kuga. Bio si blizu. Proradio je vulkan na Avali, topčidarskom rekom zatalasala se lava, otvorila se zemlja i progutala njenu zgradu. Sa familijom i komšijama upravo nadgleda planinarsko društvo koje su angažovali kako bi im izvukli šta je ostalo od nameštaja. Nudiš pomoć, ali ne treba. Ne bi volela da se osetiš zapostavljenim u svoj toj gužvi. Ali ti imaš iskustva u spašavanju...NE. Možda treba neko za kafe i...NE. Čisto da budeš tu, ne mora da te niko primećuje...NE.

Dokle bre!
Staneš tu na broju tri i pitaš se ima li smisla sve ovo!?

Eto šta je sve moglo da ti se izdešava da ona posle par minuta nije uzvratila SMS-om u kome je stajalo: Dogovoreno!

5 comments:

~ Dirty Danny said...

Hehehe, bas tako! Meni je jedan lik rekao da sam ledena kraljica i to zbog toga sto sam mu iskreno rekla da vise ne zove, tako da je ovo sa zebrama ipak bolje!

arsa said...

ledena kraljica 1,2,3...

ne znas sta je gore, da li da ostanes u neizvesnosti i nikad ne saznas sta bi moglo da bude, ili da znas na cemu si, a to ti se ni malo ne svidja.

inace, s kim god te upoznam svi mi daju taj komentar za tebe :)

~ dirty danny ~ said...

Onda je dobro sto se ovde ne potpisujem kao "ledena kraljica", odmah bi svi znali ko je to :)

Anonymous said...

E, evo jedna ženska podrška pristupu hoćeš/nećeš...apsolutno najbolje, obostrano, nice&clean, što b se reklo...
Desi se doduše i da stvarno neki ugalj, požar i slično poremete stvar, tako da nije uvek igra u pitanju:)

arsa said...

Auuuu, al me izvrtela jedna...
za nedelju dana je isla u bioskop, kod drugarice, druga, da izjavi saucesce nekome, 3 puta bila bolesna.
na kraju je dogovor bio sledece nedelje. taj dan je prosao pre nedelju dana i ne javlja se na telefon :)

mora da sam se lose ljubio ono vece :(